.::TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA::.

THANX FOR VISITING AND FOLLOWING.JANGAN LUPA TINGGALKAN JEJAK DI EXCHANGE LINK ^_^
L.O.V.E. AWARD PADA YANG SUDI MENJADI FOLLOWER DI PAGE AWARD.SALAM KASIH SAYANG =)

Wednesday, March 16, 2011

AYAT SELEPAS KAHWIN

assalamualaikum...
hye semua...
apa khabar...
dah lama rasanya tak menulis di sini...
and right now, I'm fine..
and from now on, I will just ignore those people who think they are always right and by staying away from this kind of people,I will not lose even a penny..life must go on..no turning back...

ok,hari nie aku nak korang berfikir sejenak..betul ke tak ape yg akan aku utarakan dari sebuah blog nie...
alah,for me,tak payah tunggu sampai lepas kahwin,masa tengah bercinta pun dah jadi dah...
biasalah tu kan...ye ke idak???hehehe

tapi kadang-kadang aku tak faham dengan kerenah lelaki nie,macam-macam...tapi apa yang akan aku buat sekarang,concentrate on my study yg just berbaki beberapa bulan sahaja lagi and starting to search for a job..
one more thing,kawan-kawan,jangan lupa ke Jobs DB career fair di KL Convention centre from 18/3/2011-20/3/2011

now,aku nak kongsikan ayat selepas kahwin nie ngan korang...korang renung-renungkanlah ye


Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!

Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerje:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..

Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK..

credit to : http://lawakjenaka.com/bahasa-melayu/lawak-romantik/ayat-lepas-kahwin.html

orang kata,kalau baru-baru tue semuanya indah,kentut pun wangi...hehehe

HAVE A NICE DAY ^_^

2 comments:

syafiq said...

x jdilah nk khawin..stg bkan laky yg ckap cm 2..pmpuan pun same jgak..

.::aLiEsYa::. said...

hehe...a'a..maybe kot..klu laki dah slalu ckp mcm tue,pmpuan pun akn wat benda yg sm gak