.::TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA::.

THANX FOR VISITING AND FOLLOWING.JANGAN LUPA TINGGALKAN JEJAK DI EXCHANGE LINK ^_^
L.O.V.E. AWARD PADA YANG SUDI MENJADI FOLLOWER DI PAGE AWARD.SALAM KASIH SAYANG =)

Sunday, October 17, 2010

S.T.R.E.S.S

salam
haha...aku tgh dlm keaadan stress nie...
silap2 ari boleh dihantar ke pusat rawatan mental...huhuhu
workload yang terlalu byk wat aku pening...
rasa xcukup 24hrs lam sehari...kesiankan...


starting from last week..jadual sangatla padat...even nak g mkn kat luar kejap je pun takut kacau ms yg terhad nie...
and yg paling aku bengang sgt2...time last2 minute nie la,lecturer suka bg pelbagai keja yg buat aku super duper tension...hohohoho
nsb baiklah pengalaman yang aku dapat ms join MRC lue boleh aku gunakan kat cnie...
kiranya ms zaman MRC lue aku mmg bz...bz ngan program n kelas...
but now kesibukan aku just about STUDY...
korang bayanngkanlah ye(ok...jap nk berangan jap...hihihi)

On Monday(18/10/2010)
  • Presentation Project Optic
yg nie aku xbp nk gemar...sebabnye aku copy paste je kat IEEE pasal tajuk yg berkaitan dgn  fiber optik nie...dahlah kena wat slide n mcm2 lagi(tapi benda nie dah lama submit cuma now ms nk present je)..
korang tau x ape yg aku mskkan lam slide tue???
hahaha...aku ambik material dari TM ms aku praktikal lue...nnt kalau aku dh mls sgt...confirm aku trg lam kelas mcm mana nk splice fiber je...hehehe 
(teringat ms wat splicing kat TM...mula2 xmau try...tp akhirnya wat jugak...suka2) 
oh Dr K....kamu mmg selalu menguji kesabaranku...
"For those who will present I'll give minimum 5marks and for those who do not present I'll give maximum 5marks and all of u must be prepared because I'll call your name randomly" 
(rasa mau lari satu UIA je mcm nie)
  • Second Midterm Telco 
Ni lagi satu yang wat aku sampai sakit gigi xlega2...dah bape byk pain killer aku telan tau x???
huhuhuhu...dan baru tadi kui 4.30 pagi aku baru setel wat nota untuk dibaca 
(dihafal sbnarnya...dah xde ms  nk faham2 dah..hehehe) 
tapi ape nak wat...carry marks just bergantung pada 2midterm je..assessment yg len sume takde...2yg kn score gak tue...banyak oooo...segala swithing,signalling, SONET and ATM 
(bukan automated teller machine ye...hihihi)...
aku rasa mau aku jadi sewel jap mcm nie n adela mangsa yg akan kena layan ketidak betulan aku nie
(tapi aku baru je gaduh ngan dia semalam...nie pun dia xcall2 lagi...xpe2..carik bf baru la...hihihi) 
papepun aku mesti wat yg terbaik coz aku bukan jns yg cepat give up before I'll try it...hehehhe...peace =)

 On Tuesday(19/10/2010)
  • Report Lab Antenna
Nie aku dah setelkan dah semalam...haha..lega2...kurang satu beban
  • Lab Test Antenna
Bro Hasan yang kusayang,walaupun dirimu sgt baik hati dan selalu gelakkan pertanyaan xbp pandai aku,tak sangka u pun saja nak buli kitorangkan..disaat2 semua keje yg pelbagai nie...time nie la baru U nak bg wat lab test ar...adoyai...dah la sampai enam jenis antenna yg masuk...byk gak tue..owh yagi-uda and helix mane wat nota lagi....sempat x???...InsyaAllah,sempat =)

On Wednesday(20/10/2010)
  • Presentation EOP
EOP nie xabih2 ngan presentation tapi nie final presentation on our proposal...yang nie semua dah siapkan awal2 ari jumaat yang lepas plus dah wat slide...dah photostat...dah print out material and dah binding proposal...to all my teammates sori ye if I can't do my best on that day...mmg aku akan spontan je present without hafal2 or what so ever...haha...CEO for Logic Intuition Sdn Bhd...here  comes "Project Proposal on Work Safety : Emergency Response Plan"
  • Submission FYP Report
Ini adalah ibu segala kestressan yang bukan sj aku alami tapi member2 aku gak...dan pastinya wat aku n Umi stress sebab kena redo balik design antenna guna FR4...hahaha...selama nie kitorang wat guna Roger 5880...tapi disebabkan Roger 5880 tue mahal,maka kena tukar ke FR4...dan Umi tengah tension sebab simulate antenna nie tak dapat2 lagi return loss -10dB...kalau Umi xdapat lagi simulate..maka aku xdapatla lagi nak betulkan dalam report...huhuhu...dahla kami just dapat jumpa kak mimi on Tuesday 3p.m...maka selepas itu kami akan jadi zombila siapkan FYP report nie..

aku rasa...cukup sampai di sini dulu aku ceritakan ape yg wat aku stress nie...sampai cousin aku Cik Awin siap call tanya 
" Along 23 dan 24 nie Along bz lagi x?...if xbz jom tgk wayang"
...hahahha...memang aku perlu keluar seketika dari UIA-garden knowledge and virtue nie jap untuk bersantai...hehehe
tapi....semua nie kan tanggungjawab seorang pelajar...nak atau tak aku memang terpaksa hadapinya..
yang penting kita kena kuat...kena fokus dgn apa yang kita wat...
nie kan sebagai training untuk kita gunakan waktu yang ada dengan sebaik-baiknya
InsyaAllah,Allah sentiasa akan tolong kita kalau kita nak tolong diri kita sendiri..
If U want to be somebody, U have to suffer with all these things now =)


-Nothing will be changed, if U are not willing to change-
ok..masa untuk mandi,solat and concentrate on study back plus bukak cerita Adamaya sebagai teman belajar..hahhaha...that's my way of study =)

8 comments:

Anonymous said...

sabo k.fairuz, situasi kite same...huhu..bdn and otak dh penat tp keje xsiap2 gak..makin hari makin tmbh..selagi xabes claz dlm 5 hari tu, selagi tu lecturer bg keje. uwaa~

xsabar nk msk revision period coz at least kalo busy pun, x rushing sgt..

papepun, chaiyok2!!

- ijan -

kenakalan ku yng comel said...

ta mau la tension2 along ..
relax minda k ... t along sakit lak ...bese la tu dugaan seorng student na berjye ..
hope tercpai cite2 tu long ... mcm mne along selalu nasihatkn cik nieyh ...be strong k ..
luv u long ..

umi said...

yey!!! simulate da jadi walaupon hny tmbah 0.1mm jer besarnye..x de effect mn pon tp at least makin besar la kan...CST..sile jgn cabar saya!!!

.::aLiEsYa::. said...

ijan:penin2 sgt pening...mmg kn mintak ijan urut hilangkan stress..huhuhuhu...lama dah xwat mcm tue..chaiyok2...tq ijan =)

cik awin:hohoho...tq =)luv u too..dah pandai ye ada blog ye...nnt free kita kuar ye

umi:yey!!!akhirnya..hebat ar umi...ok..nanti saya update report ye...telco xabh lg nie...huhuhuhu

nizam omar said...

jangan stress...tangani dengan fikiran yang tenang...singgah2 ye.

Namie Amir said...
This comment has been removed by the author.
Namie Amir said...

Jangan-stress2-maa...stress-blh-menyebabkan-ovarian-cyst.xelok-utk-kesuburan-wanita.slow2-n-steady-siapkan-kerja:-)

.::aLiEsYa::. said...

nizam : baiklah...ok nanti sy singgah =)

namie: baiklah...tak mau stress ar klu mcm tue...thanx 4 d info =)