.::TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA::.

THANX FOR VISITING AND FOLLOWING.JANGAN LUPA TINGGALKAN JEJAK DI EXCHANGE LINK ^_^
L.O.V.E. AWARD PADA YANG SUDI MENJADI FOLLOWER DI PAGE AWARD.SALAM KASIH SAYANG =)

Friday, December 31, 2010

Sayonara 2010

salam..
hye semua..
dan hari ini..aku menulis lagi..
menulis untuk kali yang terakhir di tahun 2010

2010..
macam2 perkara pahit manis yang telah berlaku..tapi banyak lagi pahit dari manis rasanya..hehe
tapi xpe..hidup kita kena ada pahit,manis,masam dan masin barulah cukup rencah orang kata 

yang manis pastinya pada 9Januari...
I got lovely present,cake and roses from him =)
and I hope,I still get them for the next year but atas tiket seorang adik lah ye
Tinggal Kenangan
dan pastinya 2010 jugak buat aku tersenyum bangga bila aku berjaya dalam study..apa yang aku hajatkan menjadi kenyataan and I also got professional certicate of EC Council network Security Administrator v3...
Cert tue sebagai back up untuk career aku nanti..InsyaAllah...
memang benar,Allah datangkan ujian kepada kita untuk uji sejauh mana kita mampu bertahan dalam hidup ini..dan sejauh mana kita nak teruskan langkah dalam kehidupan ini..
dan Alhamdulillah,aku masih lagi boleh mengatur langkah dengan baik..Alhamdulillah =)

bagi aku,kepahitan yang aku alami,mengorbankan cinta yang sekian lama memang memedihkan tapi aku tak perlu untuk terus meratapi kerana aku ada cita-cita yang ingin aku capai...
biarlah kenangan pahit itu menjadi suatu memori paling indah dalam hidup ini..tak usah dikesali apa yang telah terjadi kerana semua itu adalah ketentuan dari Allah. Kalau diri kita meletakkan sesuatu yang terjadi itu sebagai positif,maka semuanya akan baik-baik belaka =)

Dan untuk 2011...
Azam tahun baru nie =)
Pertama,I will be graduated in May 2011(after finishing my FYP)...InsyaAllah 
and convocation will be on the 8th-10th October 2011...hoooray  =) 
dan pastinya aku nak graduate dengan cemerlangnyer..
and Alhamdulillah,sekarang aku masih lagi dalam track yang betul...
buat apa kita belajar kalau sekadar untuk dapat cukup makan and itu bukan aku..
aku selalu jadi tamak kalau dalam belajar tapi itu bagus...
kita tamak dalam menuntut ilmu adalah sangat bagus kerana ketamakkan kita itu,
akhirnya akan menguntungkan diri kita sendiri dan pastinya akan memberi sumbangan kepada orang lain juga =)

Keduanya,aku tetap nak sambung belajar lagi dan sekarang dalam proses cari tempat untuk sambung ke peringkat Master in Telecommunication Engineering..aku tak sure sama ada nak buat part time or full time for master...tapi hajat di hati nak buat part time je sebab aku nak rasa mcm mana rasanya menjadi pekerja sepenuh masa...hihihi..but everything depends on apa yang aku dapat nanti 
and I hope in 2012,aku dah memperoleh Sarjana Kejuruteraan Telekomunikasi =)

Ketiga,aku nak memiliki kereta sendiri di tahun 2011. Myvi pastinya menjadi pilihan hati..sebab dah selalu sangat naik Myvi ngan 'Click 5' walaupun ayah tak bape nak gemar Myvi nie sebab ayah kata macam kereta Hj Bakhil...hehehe =)

Keempat,aku berazam untuk bawa my family(ayah,ibu,angah,faiz,atin and adik) gi bercuti dengan duit aku sendiri....lokasinya...pastinya Pulau Redang sebab aku dah lama teringin nak pi situ sebab warna lautnya yang sangat cantik...hehehe

Kelima,aku nak memiliki Iphone and DSLR yang aku beli dengan duit aku sendiri..
sebab aku nie giler benda-benda yang mcm nie 
tapi disebabkan aku masih bergelar student and tak mampu lagi,maka aku tak bolehlah memiliki semua tue sekarang..tapi nie kena gaji besar nie kalau nak semua benda nie =)....hehehe..
takpe2...usaha tangga kejayaan

Dan yang terakhirnya,aku harap di tahun 2011, hubungan kekeluargaan yang dah kucar-kacir nie akan dapat bertaut mesra balik macam dulu-dulu...
aku tak nak ada dendam dan saling meyalahkan dengan apa yang dah terjadi..and aku sendiri yang akan usahakan..walaupun aku rasa dua-dua pihak ada batu juga dalam kepala...hehehe...
kena ada sorang yang mulakan dulu..
baru semuanya akan jadi normal kembali..
dan pastinya,aku lebih suka begini,
hanya atas dasar seorang kawan dan adik...
no heart feeling...no cinta-cinta...sayang tue adelah jugak...sebab aku memang sayang semua kawan-kawan aku walaupun aku tak pernah cakap kat UMI,ATUL,SAED and CHIETAH,
yang aku sayang diorang sangat-sangat 
dan pastinya si dia pun aku tetap sayang sampai bila-bila sebab dia jugak kawan and abang aku =)

Rasanya,dah terlalu banyak aku berceloteh di sini dan aku harapkan di tahun 2011 ini,bakal melakarkan sejarah yang jauh lebih indah dari apa yang telah aku kecapi di tahun 2010
SELAMAT TAHUN BARU
p/s: korang jangan lupa tau,tarikh tutup contest "KENAPA  DIRI AKU BERTUAH" sampai 11.59 mlm ini sahaja 

and lagu nie dia nyanyikan untuk aku pada 24 Disember yang lalu...
It was a sweet memory for me walaupun ia memedihkan =)

2 comments:

aman said...

jauh kau pergi meninggalkan diriku disini aku merindukan dirimu wowow

.::aLiEsYa::. said...

masih disini..menantimu...hehehehe