.::TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA::.

THANX FOR VISITING AND FOLLOWING.JANGAN LUPA TINGGALKAN JEJAK DI EXCHANGE LINK ^_^
L.O.V.E. AWARD PADA YANG SUDI MENJADI FOLLOWER DI PAGE AWARD.SALAM KASIH SAYANG =)

Sunday, December 26, 2010

Cinta perlukan Pengorbanan

Salam..
hye semua..
rasanya sudah terlalu lama aku tak menulis di laman bisu ini..
dan hari ini..aku menulis lagi..menulis kisah cinta kami untuk kali yang terakhir..mungkin..

officially,on the 23rd December 2010,the relationship came to the end..
he was no longer my Mr right...

it made me feel very hard...
susah nak melupakan si dia yang dah lama yg jadi sebahagian dari hidup aku...
si dia yang sentiasa menyuntik semangat dan kekuatan..
dia yang tak jemu-jemu memotivasi..
dia yang pada dasarnya tak punya apa-apa di mata orang lain
 tapi dia punya segalanya di mata aku..
pedih..sakit..
semua ada

dan...
24 Disember,Tasik Titiwangsa menjadi saksi segala-galanya...
pengakuan berani mati yang dia luahkan..
jatuh ego seorang lelaki bilamana air mata mengalir di pipi walaupun berselindung di balik kanta hitamnya saat melafazkan...

"saya merelakan apa yang terjadi...
mungkin semua ini ada hikmahnya"

dan egoku akhirnya jatuh jua bila melihat dia sangat tenang..
merelakan perpisahan ini terjadi..

"Nak saya tetap jadi orang yang pertama setiap kali 9Januari untuk wish birthday awak???"
oh..it really hurt..menusuk..sangat2..

kami rela berkorban untuk kepentingan semua..
biar ada pihak yang bertepuk tangan walaupun luka ini sangat dalam menusuk kalbu..
kami pasrah dengan ketentuan Ilahi...

terima kasih untuk semua yang sentiasa mendoakan kami..
benarlah,Jodoh itu rahsia Allah..

terima kasih buat teman-teman yang memahami dan sentiasa memberikan sokongan 
terima kasih buat angah dan atin yang sentiasa memberi kata-kata motivasi..
terima kasih juga buat insan-insan yang menyalahkan diri ini..
terima kasih buat segala-galanya..
sesungguhnya,kisah cinta kami tak semudah kisah cinta anda..

Dia masih lagi bergelar teman..my best friend forever dan pastinya permintaanya,

"saya tetap nak jadi pelindung awak dan biarlah saya bergelar abang yang masih lagi boleh melihat,merasai dan berkongsi kesusahan dan kegembiraan adiknya semoga adik ini akan buat semua orang bangga dengannya "
and I'm speechless..........


16 comments:

-ini diary saye- said...

be strong.. jodoh itu rahsia tuhan namun doalah kerana Dia suka pada yang meminta.. sesungguhnye tuhan itu maha penyayang dan maha mendengar.. semoga kabahagiaan kan jadi milik akak selamanya.. amin...

.::aLiEsYa::. said...

amin...thanx dear =)

'Atiqah said...

salam. sebak baca entri ni. i think i can feel wat u feel, even when i know too little bout u too..but still, i understand ur condition..takpe, menangkan hati ibu bapa, besar ganjarannya di sisi ALLAH =) kita tak tau perancangan ALLAH kan? moga baik2 saja ya..frankly, i owez pray for ur best sis, coz ur happiness is my happiness too, insyaALLAH

.::aLiEsYa::. said...

thanx tikah coz memahami and always pray for my best =)

fYn~ said...

aton...
sedeyhnya kami...hope u will stay strong...
eventho kami ttaw sgt kisah ne, but i cn guess...mayb 1day, kalo da tetulis dia jodoh ampa...ampa will reunite blek...take care...ampa sgt tabah:)

.::aLiEsYa::. said...

amin..thanx dear =)

siti saadah bt safar said...

lorr...nape 23 dec..tukan birthday k.ida....apa2 pun be strong both of u.ada hikmah atas semua kejadian nie....ya CINTA perlukan pengorbanan...CINTA tak semestinya bersatu...i feel what u feel.bergenang gak air mata nie bila membacanya...MOGA2 tali persaudaraan antara kita 2 keluarga kembali bertaut mcm dulu2....MAYBE inilah harga sebuah CINTA yg patut dibayar demi 2 keluarga....MOGA2 ikatan keluarga [adik n kakak dpt bersambung semula...amin]....jgn dibiarkan hati terluka n terhiris utk jangka msa lama...1 je pengubatnya...redokan apa yg terjadi...insyaallah...

.::aLiEsYa::. said...

nak wat cane kak ida,dh tertulis tarikh tue untuk seglanya berakhir..xdpt nk dielakkan =)
InsyaAllah,moga dengan pengorbanan kami ini dapat memulihkan segala-galanya..yang penting,pandangan org lain terhadap dia di mata semua...
kami redha dgn apa yg km putuskan moga ini adalah keputusan yg terbaik untuk menangkan hati semua walaupun hati kami yang terluka =)

♥ eyka elisha ♥ said...

kuatkn smgt k syg~
pe yg trjdi msti ade hikmah nye
aggp tuh sume dugaan
if jodoh tak kemana kn =)
be strong ok! ^^

.::aLiEsYa::. said...

tq dear =)

SizZLing SuZai said...

salam

kak sedih sy bace..kat blok nmpak ok je ek..sabar yer..mungkin bkn jodoh akk or mungkin lom masanye lagi...i cannot say anything else coz im single mingle n availabe so...leave it 2 d expert huhu..
btw, i put urs blog in my link..klu sudi link kn lah i juge yerr.. ^^

.::aLiEsYa::. said...

wsalam...hidup mesti diteruskan la jujai..takkanlah nak nangis 24/7 kat blok kot...nnt jadi kassim selamat plak akak...hehehe..
ok...nnt akak linkkan blog awak kat my blog ok =)

aman said...

Dermaga saksi bisu waktuku kucup keningmu perlahan kau lepaskan pegangan tanganmu aku lihat kau menangis.... Tabahkan hatimu kuatkan imanmu moga2 ALLAH menemukan kamu dengan jodoh yg lebih baik dan disanjung tinggi seperti mane yg ibu kamu mahukan...amin SENYUM SOKMO

.::aLiEsYa::. said...

yup,same goes to u...
tenang ye..semoga kamu juga beroleh pengganti yg lebih bagus dari diri ini...yang tak banyak songeh..we are srill best friend rite..my abang =)

aman said...

itu x mungkin berlaku izinkanku memanggil mu SAYANG wat kali terakhir SAYANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

.::aLiEsYa::. said...

plz don't make me cry again n again
=(