.::TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA::.

THANX FOR VISITING AND FOLLOWING.JANGAN LUPA TINGGALKAN JEJAK DI EXCHANGE LINK ^_^
L.O.V.E. AWARD PADA YANG SUDI MENJADI FOLLOWER DI PAGE AWARD.SALAM KASIH SAYANG =)

Monday, July 19, 2010

~Aktiviti di Hujung Minggu~


salam 'alaik..
hye semua ^_^

-aliesyafairuz-

haha....citer di hujung minggu..
aku nie mmg jenis xduduk diam(Ijan yg kata ye..)...
yela..xpernah nk lekat kat bilik if weekends(weekdays pun same jek..heheh)
dari dulu sampai sekarang aku bukannye reti dok diam pun..
b'jalan je keje aku..bila dah xde duit mula ar pening..hehe..(that's me..)

so,aku nk citer ar kat korang semua ape aktiviti pd hujung minggu yg lepas..
haha..aku g I-city..sgt best
idea nie..En Krul ar yg bagi..dia ajak g jalan2..then g umah Kak Wana..(cadangnyer..hihihi)
oleh kerana aku teringin nk g I-city..maka aku pun ajak ar semua cousin2ku yg rapat ngan aku g..
hehe..mula2 tue semua org ok jek..tapi last2 minute masing2 cancelkan coz anak diorang xsihat..
maka,kami yg still bujang nie pun pergilah..
aku,En Krul,Awin a.k.a cik n Faiz

-En Krul,Aku,Cik,Faiz-

aku ingat I-city tue macam dekat jek tapi jauh gak yer..klu nk g skali lg confirm xingat jalan punya..
sesampainya kami di sana...
-warna-warni..I like-

wah..terpegun aku tgk lampu yg berwarna-warni..mcm jakun pun ade gak..hihi
cantik kot..rasa mcm bukan kat Malaysia je..
mmg best tempat nie..aku da excited sgt2..

-cantik kan???-

g la pulak ngan geng2 suka b'gamabar..mmg ar best..
haha..time nie En Krul nk act ngan aku oo..senyum pun xmau..ala..jap je tue

-Kak Ida kata mcm filem Hindustan-

macam2 gaye ade..masing2 happy sgt..
so,pada sesiapa yg belum lg g I-city,just go,mmg best tempat tue..
kami kat situ sampai kui 2 pagi kot..kat semua tempat nk pose...
gaya kungfu la..tunggang tupai la..wat ala2 filem hindustan ar,mcm2 ada...

-Cik & Faiz-


-haha..poyo jek-

-me & my bro,Faiz-

-haha..teringin gak dia wat macam nie ye-

-K.A.M.I-

walaupun xmakan lagi time tue pun xterasa lapaq..hehe
then,kami pun b'tolak ke rumah Kak Ida di Puncak Alam..nk tido kat sana..(belum makan lagi time nie..perut da bunyi mcm2 dah..hehe)
puas kami pusing2 semua kedai da tutup..masing2 dah cuak dah..yela..semua xmakan lg kot dr petang lagi En Krul and Faiz plak xmkn dr tengah hari..mau xlapaq..
tapi Alhamdulillah,berjumpa jgk satu kedai tomyam kat area Kg Melayu Subang..

perjalanan ke umah Kak Ida memakan masa yg agak lama..mata sgt mengantuk nie..hehe..tp xblh nk tido lg (nnt ade org hingaq plak kt xdak kawan nk cakap ngan dia..hikhik)
sesampainya kat umah kak Ida,terus msng2 tido..
esoknyer Kak Ida jamu kitorang mee goreng..hmmm..sedap  sgt...(thanx kak Ida)
pas breakfast kami g umah Kak Wana plak coz saje nk g m'ziarah org yg xbp sht..hehe
tapi kat cni aku nk share something ngan korang...



-janganlah kita punya hasad dengki sesama manusia..rezeki tue datang dari Allah..so,xpayah nk pertikai pape-
hurm..aku sgt2 hairan apela nk jadi ngan bangsa Melayu nie..xboleh tgk org maju..macam2 depa nk wat..bak kata abg Hafiz(suami Kak Ida), "nie masalah dari nenek moyang..orang patutnya tinggalkan harta bukan tinggalkan saka"..

buat semua,tolonglah jangan sesekali menyekutukan Allah..balasannya buruk nanti

 “Bahawasanya, sesiapa yang mempersekutukan Allah dengan sesuatu yang lain, maka sesungguhnya Allah haramkan kepadanya syurga dan tempat kembalinya ialah ke neraka.” – (Surah al-Ma’idah, ayat 72)


Firman-Nya lagi yang bermaksud: “Bahawa sesungguhnya Allah tidak akan mengampunkan dosa seseorang yang syirik kepadanya dan Allah akan mengampunkan kepada sesiapa yang Dia kehendaki iaitu selain dari dosa syirik. Barang siapa yang mempersekutukan Allah, maka sungguh ia telah berbuat dosa yang besar.” – (Surah an-Nisa’, ayat 48)
Dalam surah yang sama, ayat 116, Allah mengulangi kembali dosa besar syirik melalui firman-Nya yang bermaksud: “Bahawa sesungguhnya Allah tidak akan mengampunkan dosa seseorang yang syirik kepadanya dan Allah akan mengampunkan kepada sesiapa yang Dia kehendaki iaitu selain dari dosa syirik. Barang siapa yang mempersekutukan Allah, maka sesungguhnya ia telah tersesat sejauh-jauhnya.”

Kesimpulannya, janganlah sesekali menyekutukan Allah and tolong jangan ada P.H.D dgn orang lain...cuba jadi macam bangsa cina..mereka membantu antara satu sama lain untuk berjaya..
ALL MALAYS,PLEASE WAKE UP!!!


and kami dijamu dgn bihun goreng plak(sedap ooo..)..kak wana suh kami lunch kat umah dia tp xboleh ar..ade commitment len..(lain kali plak ye kak wana..hehe)

-paman Faiz & Jieha-

-paman Aman,paman Faiz,Balqis,Jieha,Iffa-

-paman Aman yg suka kacau si montel,Balqis-

ape2pun kami berempat telah memenuhi masa hujung minggu kami dengan aktiviti-aktiviti yang bermanfaat...
nanti kita p tempat len plak ye and Angah the Sempoi,tlg join untuk aktiviti setrusnya ye..hehe

~I-CITY MEMANG TERBAIK ~


2 comments:

siti saadah bt safar said...

salam,buat semua....i like this blog,semoga kita semua hidup dlm keadaan aman damai,riang gembira,bahgia slalu n berjaya mengejar cita-cita serta impian masa depan....bt ALONG t.kasih atas nukilan ini...next time ada umur pjg,mrh rezeki diizinkan oleh ALLAH kami sekeluarga akan joint pulak...see u there.

.::aLiEsYa::. said...

w'salam..thanx kak ida for visiting this blog..hmm.. InsyaAllah,kalau punya kelapangan masa n murah rezeki kita organize g tmpt lain plak..hehe..tq