.::TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA::.

THANX FOR VISITING AND FOLLOWING.JANGAN LUPA TINGGALKAN JEJAK DI EXCHANGE LINK ^_^
L.O.V.E. AWARD PADA YANG SUDI MENJADI FOLLOWER DI PAGE AWARD.SALAM KASIH SAYANG =)

Friday, July 9, 2010

♥♥EIT REPORT♥♥

Jam di laptopku menunjukkan pukul 1.22 a.m ketika aku mula menaip untuk entry kali nie..

EIT REPORT???????

benda nie tlh buat aku t'lalu menghabiskan byk masa untuk menyiapkannya...
kos yg banyak dikeluarkan untuk hasilkan report kali nie..

dalam nie ada semua benda yg aku pelajari semasa praktikal di TM bermula 12April 2010-2 Julai 2010(tapi sampai 1Julai jek..coz Kedah kan cuti hari Jumaat..hehe)

mula-mula masa nk buat EIT report nie t'sngatla cuak dan serabut kepala...
nk tau sebab apa????
sebabnya..aku memangla dapat sources dari Budak2 Poli tapi semuanya in Malay..jenuh la aku nk kn translate in English..
nota yg TM bagi pun dalam Malay jugak..aku dah pening sgt2 time tue...
so,aku pun mulakan la kerja-kerja menyiapkan report nie dr bulan Mei lagi...
aku pun translate la semua2 nota tue from malay to english...
tapi bagus jugak mcm nie sbbnya..dapat memantapkan english aku yg xberapa mantap nie..hehehe..
setelah separuh kerja2 m'translate dilakukan..barulah si habib m'perkenalkan satu kaedah mudah untuk menyelesaikan masalah aku nie...

korang nak tahu mcm mana???

dengan m'gunakan Google translator...

haha...senang dan mudah...
w'pun kena perbetul jugak grammar and certain terms..2 xm'jadi masalah yg besar buat aku lagi..
dan akhirnya siap awai...
aku suka sgt2 setelah melihat report tue dah d'print...(thanx again,habib)

tapi ada satu masalah lagi
(isk2..xabih2 ngan masalah la makcik nie..huhu)
masalah nak wat hard cover pulak...
aku xfaham ar kenapa kn wat hard cover...
kalau binding besa boh plastik cover kan dah ok...
cantik jugak kan???
yela..m'bazir pun ye jugak..sebabnya..setahu aku..lepas visiting lecturer check, EIT REPORT tue akn diletakkan di resource room,bukan org tgk sgt pun..
hurm..entahlah..aku pun xfaham...
tapi wat hard cover nie rupanya mahal gak ye...




aku kena RM30 kot..aku p hantaq hari selasa...
tue pun dah kena bebel ngan ayah sebab suka wat keja last minute..(hehe..that's the real me..)
yela..akak tue cakap 3 hari waktu bekerja baru boleh siap..cuak giler aku time tue..aku pun negotiate ar ngan dia mintak ari khamis gak siapkan..
and akhirnya dia setuju...
tapi aku kesian kat Habib coz dia kena sampai RM50 kot...haha
itulah..hari tue sapa suh hang xbelanja aku sekali...
tapi..ape2pun..
lots of thanx aku ucapkan buat semua yg turut terlibat dalam penghasilan buku aku yg pertama nie...
(haha..budget mcm penulis plak..)


-inilah hasilnya-

~JASA KALIAN AKAN AKU KENANG SAMPAI BILA-BILA~
p/s:arini 9 Julai,to En Krul....TQ...nantikan kepulanganku ^_^

2 comments:

izyanie said...

waaaa..da siap dah kak fairuznyer.. hehehe..saya nyer dok kat kedai lagi..hari ahad baru siap..kalo kiter mintak kat eit unit tuh bagi kiter simpan lps ntaq kat dier xleh? syang gle nak bagi kat diorang.. thats our work u know!

.::aLiEsYa::. said...

a'a..da siap dah..
xdenyer diorang nk bg kita simpan..
sayang kan..wat cantik2 mcm nie kn bg diorang..aduss